Tinerii ATOR Valea Cernei au participat la Marșul pentru viață

25.03.2019

Sâmbătă, 23 martie, tinerii de la Centrul de Tineret „Sfântul Apostol Andrei” - Valea Cernei, au participat la Marșul pentru viață

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Din partea Protopopiatului Băile Herculane, însoțiți de părintele Dan Nicu Găină de la Parohia Iablanița și de părintele Marian Lalescu de la Parohia Plugova, tinerii de la Centrul de Tineret „Sfântul Apostol Andrei” - Valea Cernei au participat sâmbătă, 23 martie, la Marșul pentru viață, desfășurat la Reșița, pentru a apăra dreptul la viață al copiilor nenăscuți, dar şi pentru a susţine femeile aflate în criză de sarcină.

Marșul pentru viață din acest an cu tema „Unic din prima secundă” a debutat la Biserica „Sf. Ap. Petru și Pavel” din cartierul Govândari al municipiului Reșița cu o slujbă religioasă. În cadrul evenimentului, pe esplanada din fața Catedralei din Govândari au fost transmise mesaje de susținere a vieții din partea organizatorilor, dar și la Spitalul Județean.

Tinerii ATOR Valea Cernei au fost prezenți cu pancarte în mână și cu dorința de a transmite un semnal de alarmă societății că trebuie să facă mai mult pentru a sprijinii femeile aflate în criză de sarcină și a le încuraja să aducă pe lume copii care oferă cea mai mare bucurie.

Evenimentul a fost organizat de Episcopia Caransebeșului, prin Departamentul Misionar și Activități cu tinerii, alături de Protopopiatul Ortodox Reșița, având ca parteneri Asociația Tinerilor Ortodocși din Banatul de Munte, Universitatea „Eftimie Murgu” Reșița, Colegiul Național al Asistenților Sociali - filiala Caraș-Severin, Asociația „Din inimă pentru inimă” și Centrul de Tineret Moniom. Marșul a beneficiat de sprijinul Primăriei Municipiului Reșița și al Inspectoratului Școlar Județean Caraș-Severin.