Slujire arhierească la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” - Bozovici

08.05.2019

Duminică, 12 mai, la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” - Bozovici va fi oficiată Sfânta Liturghie Arhierească

✍Autor: Serviciul Protopopesc

În Duminica a 3-a după Paști, a Mironosițelor, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, va săvârși Sfânta și Dumnezeiască Liturghie la Așezământul monahal social „Țara Almăjului” - Bozovici din cuprinsul Protopopiatului Băile Herculane, alături de părintele protopop Iosif Frenț și de un sobor diaconesc și preoțesc.

Piatra de temelie a acestui așezământ mănăstiresc a fost pusă în 22 septembrie, 2013, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. În 29 august 2018, biserica așezământului monahal-social „Țara Almăjului” a fost târnosită la sărbătoarea „Tăierii Capului Sfântului Ioan Botezătorul”.

Actualul aşezământ a luat fiinţă din dorinţa şi dragostea unor credincioşi almăjeni, de a avea în mijlocul lor o vatră monahală, dar şi un centru social, unde rugăciunea să fie împletită cu ajutorarea semenilor nevoiaşi şi în suferinţă. În incinta aşezământului va funcţiona şi un cămin pentru persoane vârstnice şi nevoiaşi, un centru pentru tineret, unde vor fi desfăşurate acţiuni educative, culturale, spirituale şi tabere.

Așadar, credincioșii sunt invitați la acest așezământul monahal social să participe la Sfânta Liturghie, împreună cu Preasfințitul Părinte Episcop Lucian, pentru a se ruga lui Dumnezeu și pentru a cere de la „Doctorul trupurilor și al sufletelor noastre”, tămăduire trupească și mai ales sufletească.