Sfințirea troiței de lângă Valea Bolvașnița

11.09.2018

La praznicul Nașterii Maicii Domnului, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a sfințit o troiță situată lângă Parohia Valea Bolvașnița din Protopopiatul Băile Herculane

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Sâmbătă, 8 septembrie, la praznicul "Nașterii Maicii Domnului", după ce a săvârșit Sfânta Liturghie la hramul Mănăstirii Băile Herculane, Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului a poposit în Parohia Valea Bolvașnița, unde a sfințit o troiță așezată la intersecția dintre drumul care duce la Valea Bolvașniței și drumul european.

Slujba de sfințire s-a desfășurat și în prezența părintelui protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane, unui sobor de preoți și diaconi, autorităților locale și a unui număr însemnat de credincioși.

Trebuie remarcat faptul că, nu demult, la începutul lunii iulie, Preasfințitul Părinte Lucian a fost prezent în mijlocul credincioșilor din Valea Bolvașnița, sfințind o troiță și un monument închinat eroilor din Primul Război Mondial, care au plecat din Valea Bolvașniței, în luptă pentru neamul românesc, găsindu-și sfârșitul în Galiția, Bucovina și Tirol, dar și eroilor din cel de-al Doilea Război Mondial, pentru toți aceștia săvârșindu-se o slujbă de pomenire. Tot atunci, Preasfințitul Părinte Episcop a târnosit și lăcașul de cult, la care s-au săvârșit multe lucrări de înfrumusețare. "M-am bucurat să găsesc la Valea Bolvașnița multă unitate de credință și dragoste din partea preotului și credincioșilor, din partea fiilor și fiicelor acestui sat. Precum s-a spus în Evanghelia din Duminica a 6-a după Rusalii, s-a dat dovadă de dragoste nefățarnică față de Dumnezeu, de Biserica Domnului nostru Iisus Hristos și față de alții. Astfel, credincioșii parohiei, în comuniune că părintele paroh, au reușit într-un timp foarte scurt să înfrumusețeze Casa lui Dumnezeu, Mireasa lui Hristos", a subliniat Părintele Episcop Lucian, la slujirea din 8 iulie, în Parohia Valea Bolvașnița.

Troița așezată la intersecția dintre drumul care duce la Valea Bolvașniței și drumul european, a fost ridicată în memoria eroilor neamului românesc.