Sărbătoarea Rusaliilor prăznuită la Domașnea

16.06.2019

La Praznicul Cincizecimii, părintele protopop Iosif Frenț a săvârșit slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și slujba Vecerniei în Parohia Domașnea

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Credincioșii din Parohia Domașnea au fost prezenți la Praznicul Rusaliilor în Biserica „Sfântul Atanasie Athonitul”, participând la slujba Utreniei, Sfânta Liturghie și la slujba Vecerniei, săvârșite de către părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane. În cadrul Sfintei și Dumnezeiești Liturghii, vârstnici, tineri și copii din această localitate s-au împărtășit cu Trupul și Sângele Mântuitorului nostru Iisus Hristos.

În cuvântul de învățătură, părintele protopop a vorbit despre pogorârea Sfântului Duh: „Scopul trimiterii Sfântului Duh pe pământ ni-l descoperă Domnul nostru Iisus Hristos, zicând: Iar când va veni Acela, Duhul Adevărului, vă va călăuzi la tot adevărul; căci nu va vorbi de la Sine, ci câte va auzi va vorbi și cele viitoare vă va vesti. Acela Mă va slăvi pentru că din al Meu ia și vă vestește vouă (Ioan 16, 13-14). Duhul Sfânt mângâie și întărește în credință și în răbdare pe mucenicii care rabdă grele chinuri și își dau viața pentru Hristos. Duhul Sfânt mângâie pe credincioși, pe călugări și pe slujitorii Bisericii în timpul rugăciunii și al grelelor ispite care vin asupra lor de la diavol, de la oamenii răi și din firea lor înclinată spre păcat.”

În cadrul slujbei Vecerniei, părintele protopop a sfinţit, potrivit tradiţiei bisericii noastre, spicele de grâu care au fost împărţite credincioşilor, alături de anaforă.