Rugăciune la trecerea dintre ani la Biserica Ortodoxă Domașnea

01.01.2019

În ajunul Anului Nou și în prima zi a anului 2019, părintele protopop Iosif Frenț a săvârșit o slujbă de Te-Deum la trecerea dintre ani și Sfânta Liturghie a Sfântului Vasile cel Mare, la Biserica Ortodoxă din Domașnea

✍Autor: Serviciul Protopopesc
📰Secțiune: Cotidian

La trecerea în Noul An civil 2019, în Biserica „Sfântul Atanasie cel din Athon” din Domașnea, s-a oficiat o slujbă de Te-Deum la cumpăna dintre ani, la care au participat numeroși credincioși. Slujba a fost săvârșită de către părintele protopop Iosif Frenț, paroh al Parohiei Domașnea și protopop al Protopopiatului Băile Herculane. De asemenea, părintele a înălțat și rugăciuni de mulţumire pentru binefacerile primite în anul ce a trecut şi de rugăciuni la intrarea în noul an. La finalul slujbei, părintele a urat tuturor mulți ani binecuvântați și un an nou fericit, plin de sănătate, pace și mântuire. Cu acest prilej al Noului An, în fața bisericii, s-a desfășurat o mică agapă frățească, spre mulțumirea de tot binele dăruit de Domnul și Mântuitorului nostru Iisus Hristos pe tot parcursul anului ce s-a sfârșit.

În prima zi din noul an, când Biserica Ortodoxă sărbătorește Tăierea împrejur cea după trup a Mântuitorului Hristos și pe Sfântul Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, părintele protopop Iosif Frenț a săvârşit slujba Utreniei și Dumnezeiasca Liturghie, la Biserica Ortodoxă din Parohia Domașnea, Protopopiatul Băile Herculane. În cadrul Sfintei Liturghii a Sfântului Vasile cel Mare, s-au citit rugăciuni de mulţumire către Atotputernicul Dumnezeu pentru binefacerile revărsate asupra parohiei și a întregii eparhii în anul 2018.

La finalul Sfintei Liturghii, credincioșii prezenți au fost miruiți și au primit anafură, iar părintele protopop a urat tuturor celor care poartă numele Sfântului Vasile cel Mare, Arhiepiscopul Cezareei Capadociei, ani mulţi şi fericiţi, multă sănătate și binecuvântare, pace și bucurie.

Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române a proclamat anul 2019 drept „Anul omagial al satului românesc (al preoților, învățătorilor și primarilor gospodari)” și „Anul comemorativ al patriarhilor Nicodim Munteanu și Iustin Moisescu și al traducătorilor de cărți bisericești” pe tot cuprinsul Patriarhiei Române.