Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane are un nou preot slujitor și administrator vremelnic

03.03.2019

Cu binecuvântarea și încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Biserica „Schimbarea la Față” din Băile Herculane are un nou preot slujitor și administrator temporar

✍Autor: Serviciul Protopopesc

Cu binecuvântarea și încredințarea Preasfințitului Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului, în Duminica Înfricoșătoarei judecăți, părintele protopop Iosif Frenț al Protopopiatului Băile Herculane a săvârșit Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie, împreună cu părintele Nicolae Pereș, părintele Constantin Cilibia și părintele Marius Dănănău, în Biserica „Schimbarea la Față” din orașul stațiune Băile Herculane.

Începând cu luna martie, credincioșii din Parohia „Schimbarea la Față” - Băile Herculane au un nou preot slujitor și administrator temporar, după ce părintele Nicolae Pereș (cel care a slujit parohia din orașul balnear timp de aproximativ 35 de ani) a ieșit la pensie, începând cu data de 1 martie. Astăzi, Dumnezeu ne-a dăruit bucuria de a ne ruga împreună în fața Altarului Său. Îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru toți cei pe care i-am întâlnit și de la care am învățat să fiu om și preot: episcopi, preoți, colegi slujitori! Mulțumesc membrilor Consiliului parohial, slujitorilor bisericii, clerici și laici, membrilor corului și credincioșilor. Domnul să vă răsplătească tot binele pe care mi l-ați făcut și pentru lecțiile de credință și speranță pe care le-am învățat de la dumneavoastră.”, a precizat părintele Nicolae Pereș.

La finalul Sfintei Liturghii, părintele protopop Iosif Frenț a rostit un cuvânt de învățătură, vorbind despre înfricoșătoarea judecată. După cuvântul de învățătură, părintele protopop l-a felicitat pe părintele Nicolae Pereș pentru acești ani de slujire în această parohie, urându-i succes părintelui Marius Dănănău, ca preot slujitor și administrator temporar: Îi mulțumim lui Dumnezeu pentru săvârșirea împreună a Sfintei Liturghii. Îl felicităm pe părintele protopop onorific Nicolae Pereș pentru acești ani de activitate în cadrul acestei parohii și urăm succes părintelui secretar Marius Dănănău, în calitate de preot slujitor și administrator vremelnic al parohiei.”

La rândul său, părintele Marius Dănănău a mulțumit lui Dumnezeu pentru lucrarea Sa, Preasfințitului Părinte Episcop Lucian pentru încrederea acordată, părintelui protopop, părinților slujitori, credinicioșilor prezenți și familiei pentru sprijin. Părintele Marius Dănănău s-a născut la data de 25 iunie 1985, în localitatea Orșova, județul Mehedinţi. Urmează Școala cu clasele I-VIII din Mehadia. Între 2000-2005, urmează cursurile Seminarului Teologic Ortodox „Episcop Ioan Popasu” din Caransebeș. Între 2005-2008, Facultatea de Științe Economice și Administrative „Eftimie Murgu” din Reșița (secția Teologie Didactică). Între 2008-2010 urmează cursurile de masterat în cadrul aceleiași universități. Încă de când frecventa studiile teologice, părintele a fost cântăreț bisericesc al acestei parohii, până în anul 2016. A fost hirotonit în anul 2016, de către Preasfințitul Părinte Lucian, Episcopul Caransebeșului. Din anul 2017 a slujit în această parohie ca preot îmbisericit.

Din încredințarea Preasfințitului Părinte Episcop Lucian, începând de astăzi, 3 martie 2019, părintele Marius Dănănău este preot slujitor și administrator temporar al Parohiei „Schimbarea la Față”, săvârșind slujbele religioase împreună cu părintele slujitor Constantin Cilibia.